Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Komisji Edukacji Narodowej w Puławach

Jadłospis

owoce.jpg


Bezpośredni numer tel. do intendentki: 537 872 444

9.06 - 13.06.2025r.

Data Nazwa potrawy i numer alergenu
9.06 poniedziałek Węgierska (1,5,7), pieczywo(1)
Makaron z serem i słoniną (1,2,5)
Kompot
OWOC
10.06 wtorek Ziemniaczana z makaronem (1,2,7) pieczywo(1)
Eskalopki z ananasem i brzoskwinią(1,2,5)
Ziemniaki młode z masłem i zieleniną(5)
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, papryką i kukurydzą (2,5)
Herbata z cytryną 
11.06 środa Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą(1,5) ,pieczywo(1)
Klopsik w sosie korniszonowym (1,2,5,8)
Kasza jęczmienna(1,5)
Surówka z selera i jabłka z rodzynkami i orzechami(2,5,6,7)
Kompot
12.06 czwartek Rybna z ciecierzycą, papryką i pomidorkami koktajlowymi(1,3,7), pieczywo(1) 
Kurczak grillowany z sosem czosnkowym(5,8)
Ryż(5)
Sałatka grecka(5)
Kompot
13.06 piątek Grochowa(1,7), pieczywo mieszane(1)
Kotlety z jaj(1,2,5)
Ziemniaki młode z masłem i  zieleniną(5)
Sałatka z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli(8)
Kompot

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ZAWARTE W OBIADACH SZKOLNYCH

  1. Zboża zawierające gluten: pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  2. Jaja i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  3. Ryby i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  4. Soja i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  5. Mleko i produkty pochodne przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą).
  6. Orzechy z drzew orzechowych: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  7. Seler i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  8. Gorczyca i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  10. Skorupiaki i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  11. Orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  13. Łubin i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
  14. Mięczaki i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.


                                                                Opracowała:
     
                                                                Starszy intendent Maria Kleszczyńska
Powrót na początek strony