Jadłospis

Bezpośredni numer tel. do intendentki: 537 872 444
17.03 - 21.03.2025r.
Data | Nazwa potrawy i numer alergenu |
17.03 poniedziałek | Gołąbkowa( 1,7), pieczywo mieszane(1) Ryż z jabłkami i śmietaną(1, 5) Kompot |
18.03 wtorek | Zupa rybna z groszkiem zielonym i pomidorami(1,3,5,7) pieczywo(1) Udo pieczone(1,8) Surówka z warzyw mieszanych(2,5,7) Ziemniaki z masłem i zieleniną(5) Kompot |
19.03 środa | Węgierska z kiełbasą(1,5,7), pieczywo mieszane (1) Kotlet mielony(1,2) Ziemniaki z masłem i zieleniną(5) Buraczki zasmażane(1) Kompot |
20.03 czwartek | Krem z brokułów z migdałami prażonymi, rukolą i grzankami(1,5,7), pieczywo mieszane (1) Schab po rzeźnicku(1 ) Kasza pęczak(1,5) Mix sałat z dipem musztardowo - miodowym(8) Kompot |
21.03 piątek | Grochowa z boczkiem(1, 7), pieczywo mieszane (1) Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami (1,2) Kompot OWOC |
ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne