Jadłospis

Bezpośredni numer tel. do intendentki: 537 872 444
9.06 - 13.06.2025r.
Data | Nazwa potrawy i numer alergenu |
9.06 poniedziałek | Węgierska (1,5,7), pieczywo(1) Makaron z serem i słoniną (1,2,5) Kompot OWOC |
10.06 wtorek | Ziemniaczana z makaronem (1,2,7) pieczywo(1) Eskalopki z ananasem i brzoskwinią(1,2,5) Ziemniaki młode z masłem i zieleniną(5) Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, papryką i kukurydzą (2,5) Herbata z cytryną |
11.06 środa | Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą(1,5) ,pieczywo(1) Klopsik w sosie korniszonowym (1,2,5,8) Kasza jęczmienna(1,5) Surówka z selera i jabłka z rodzynkami i orzechami(2,5,6,7) Kompot |
12.06 czwartek | Rybna z ciecierzycą, papryką i pomidorkami koktajlowymi(1,3,7), pieczywo(1) Kurczak grillowany z sosem czosnkowym(5,8) Ryż(5) Sałatka grecka(5) Kompot |
13.06 piątek | Grochowa(1,7), pieczywo mieszane(1) Kotlety z jaj(1,2,5) Ziemniaki młode z masłem i zieleniną(5) Sałatka z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli(8) Kompot |
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI ZAWARTE W OBIADACH SZKOLNYCH
- Zboża zawierające gluten: pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Jaja i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Ryby i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Soja i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Mleko i produkty pochodne przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą).
- Orzechy z drzew orzechowych: migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Seler i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Gorczyca i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Skorupiaki i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
- Łubin i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
- Mięczaki i produkty pochodne przygotowane na ich bazie.
Opracowała:
Starszy intendent Maria Kleszczyńska